Бивш водещ от Нова тв и хора от БСП са в листите на ВМРО

Ернестина Шинова също ще е кандидат за депутата от партията на Каракачанов

Бивш водещ от Нова тв и хора от БСП са в листите на ВМРО

Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов ВМРО, която реши да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, представи т.нар. "гражданска квота" в листите си.

Сред кандидатите за депутати от ВМРО са икономистът и бивш водещ в Нова тв Кузман Илиев, актрисата Ернестина Шинова, както и напусналият преди ден БСП експерт по външна политика Боян Чуков. Изключеният от БСП депутат Иван Иванов също ще бъде в листа на ВМРО – тази във Варна.

"Не за пръв път каним представители на гражданското общество. На изборите 105 човека са от гражданската квота. Само в листите на трите столични района те са 15 души. 8 от водачите на листи са от гражданската квота", каза Каракачанов по време на представянето на гражданската квота.

Боян Чуков ще е в листата на ВМРО в Стара Загора. "Считам, че ВМРО като партия стои най-близо до моите убеждения и позиции", каза той.

"Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Считам, че всички трябва да сме патриоти и всички партии трябва да са патриотични. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е", посочи Кузман Илиев. Доскоро неофициално се говореше, че Илиев може да е част от листите на ГЕРБ, отново като гражданска квота.

Шинова ще е на последните места във Варна и Шумен. Тя сама поискала тези позиции. Актрисата бе представена като "дамата, която ще краси кампанията". Шинова е съпруга на Андрей Слабаков, който през 2019 година стана евродепутат именно от ВМРО.

В гражданската квота на ВМРО влиза и бившият директор на Националната служба по сигурност Арлин Антонов, които в момента е общински съветник в Пазарджик. Кандидат за депутат ще бъде и ген. Кирил Радев, който е бил част от системата на МВР, както и проф. Христо Смоленов, който е експерт по антитероризъм.

В гражданската квота е и Давид Александров, който бе представен като съпредседател на сдружение РОД, баща на четири деца и борец срещу Истанбулската конвенция. Кандидат за депутат ще бъде и ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.

Бившият депутат от РЗС Димитър Чукарски също ще е в листите на ВМРО. 

Споделяне

Още от Избори 2021

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?