Бивш зам.-финансов министър и тв журналист в новата управа на БНТ

Бивш зам.-финансов министър и тв журналист в новата управа на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра новите членове на Управителния съвет (УС) на БНТ, съобщиха в сряда от държавната телевизия. Кандидатурите бяха предложени от генералния директор и председател на УС Вяра Анкова, която оглави държавната медия миналия месец.

По закон членовете на УС са четирима и се избират с мандат от 3 години. Всеки от тях участва в цялостното управление на БНТ и отговаря за определен ресор.

Още с избирането си Анкова обеща да смени изцяло ръководството на телевизията и да започне промени както в структурата, така и в програмната политика на медията. Новият УС показва, че тя е решила да заложи на нови лица в екипа си. 

В управата на телевизията влиза бившият зам.-министър на финансите Атанас Кацарчев, близък до правителството на НДСВ и кръга около Милен Велчев. Кацарчев ще отговаря за финансовата политика и антикризисните мерки в телевизията и според Анкова кандидатурата му е била лично нейна, а мотивът да има финансист в УС е ясен - по-добро и разумно разходване на бюджета на медията. Името на Кацарчев бе неофициално спрягано преди седмици за друг ръководен пост - този на директор на агенция "Митници". 

Анастас Гьоков, специалист по информационни технологии, ще има ресор "Технологии и цифровизация” в УС.

Третият член на управата на телевизията е дългогодишният журналист от БНТ и в частни електронни медии Бойко Станкушев. Той поема програмното развитие на телевизията.

Управителят на неправителствената организация Център за развитие на медиите Огнян Златев ще отговаря за стратегията на държавната телевизия, европейските програми и професионалното развитие.

Споделяне

Още по темата

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?