Бивш зам.-министър на НДСВ оглави железниците

Анелия Крушкова

Анелия Крушкова е новият председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщи във вторник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на закрито за медиите заседание на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт.

Крушкова замества на поста Велик Занчев, който бе назначен в началото на април от служебното правителство на мястото на Владимир Владимиров.

Крушкова е била зам.-министър на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски, когато министерството е оглавявано от Николай Василев. По време на правителството на Сергей Станишев тя е начело на Държавната агенция по туризъм.

Новият шеф на БДЖ е завършила ВИИ "Карл Маркс" със степен Магистър по специалност "Икономика и управление на транспорта" през 1985 г. Специализира маркетинг и мениджмънт в Германия, бюджетиране и контрол в Швейцария. Работи в спедиторските фирми "Деспред" и "Милицер и Мюнх" като спедитор. От 1997 г. до 2003 г. е управител на спедиторската фирма "Данзас" ЕООД.

На обществения съвет е станало ясно още, че през септември предстои среща на министерствата на транспорта и на финансите и облигационерите на железопътната компания. На нея ще се обсъжда разсрочването на задълженията ѝ, е съобщил министър Папазов.

В най-скоро време пред Министерския съвет ще бъде представен нов оздравителен план за "Холдинг БДЖ, е добавил той.

По време на обществения съвет в областта на автомобилния транспорт министър Данаил Папазов е обявил, че в началото на септември предстои среща в Анкара на представителите на автомобилната администрация на двете държави, на която ще се обсъдят всички въпроси, поставени от българските превозвачи, продължава съобщението от пресслужбата на министерството.

Обсъдени са били и различни инициативи, свързани с регламентирането на дейността на таксиметровите превози.

Участниците са подкрепили повечето от предложените от страна на МТИТС мерки като създаване на досие на водача, по-задълбочени психотестове, въвеждането на патентен данък.

Приключила е и разпоредената от министър Данаил Папазов внезапна проверка на превозите на пътници с таксиметрови автомобили и автобуси по българското Черноморие. От 1 до 4 август са проверени 1201 превозни средства, от тях 978 таксита. Съставени са 79 акта за административно нарушение. По време на акцията са проверени 223 автобуси и са съставени 27 акта.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?