Бивш зам.-министър от БСП призна лична грешка за проекта "Водно огледало"

Бившият зам-министър на регионалното развитие от БСП Димчо Михалевски призна като своя лична грешка, че не е предизвикал обществено обсъждане на проекта "Водното огледало" в Кърджали, който в момента се проверява от икономическата полиция.

Преди седмица новият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че започва проверка на всички големи инфраструктурни проекти. "Водното огледало", което струва близо 77 млн. лева, бе открито на 27 юни тази година от Михалевски и бившия министър на културата Стефан Данаилов.

Проектът е за укрепване на бреговете на река Арда и изграждане на хидросъоръжение, обезопасяващо града при аварийно източване на яз. "Кърджали". Така градът се сдоби с трикилометрово езеро. Михалевски съобщи в четвъртък, че досега са актувани 74 млн. лева за строително-монтажни дейности, изплатени са 53 млн. лева, остават за доплащане още 24 милиона.

В горната част на "огледалото" още продължава удълбаването на коритото, но 99.9 на сто от строителството вече е приключило, каза Димчо Михалевски на пресконференция в Кърджали. По договор срокът за изпълнението на проекта е в края на първото полугодие на 2010 г.

Споделяне

Още от Бизнес