Бивш зам.-областен управител влиза в съда за подкуп

Обвинителният акт срещу бившия зам.-областен управител на София - област Мариус Цаков е внесен в съда.

През септември миналата година той бе арестуван при получаване на 6 000 лева в магазин от веригата "Практикер" при спецакция на ДАНС и прокуратурата. Сумата бе част от 25-те хиляди лева, които Цаков трябвало да вземе от бизнесмен.

Според обвинението той поискал пари от Симеон Николов за това, че му бил уредил възможността да спечели определен проект.

От прокуратурата обясниха, че малко хора са били готови да дадат показания, а повечето разпитани вече не си спомняли. Това е причината да не може да бъде доказано и повдигнато обвинение за корупционна схема. Заради това Цаков ще отговаря за "измамливо намерение".

Обвинението смята, че Цаков е действал сам и не се е опитвал да окаже влияние върху други длъжностни лица.

Ако бъде признат от съда за виновен по това обвинение, той може да получи от една до осем години затвор. Ако си признае обаче и делото тръгне по съкратената процедура, Цаков ще получи под минимума. Досега обаче Цаков не е дал индикации да е склонен да признае вината си.

Мариус Цаков е сред учредителите на НДСВ, след това депутат от царската партия с пълен мандат в 39-то народно събрание. След ареста му Цаков бе изключен от жълтите редици.

Споделяне

Още от Бизнес