Бивша депутатка от НДСВ отиде при СДС

Мима Ненкова - Запрянова, която бе народен представител от НДСВ, а след това напусна групата и стана независима, е решила да се прехвърли съм СДС. С нея сините в парламента стават 15.

Присъединяването на Ненкова към ПГ на СДС вече е заявено в деловодството на Народното събрание, съобщи в сряда зам.-председателят на групата Валентин Василев. Той обясни, че молбата на Ненкова за членство в ПГ на СДС била одобрена единодушно от сините депутати.

Твърде е възможно Ненкова, която влезе в парламента на мястото на сегашния строителен министър Валентин Церовски, да се наложи да освободи депутатското място. Това ще стане, ако Симеон осъществи исканите от Новото време и ДПС промени в кабинета и отстрани Церовски, който ще трябва да се върне в парламента.

"Готова съм да напусна Народното събрание и ще го направя, ако се наложи, това не е повод да правя скрити договорки", каза Ненкова пред репортери.

"Седесарка съм от самото създаване на СДС, а в сегашната парламентарна криза тази партия е единствената, която много ясно и последователно отстоява позициите си", мотивира тя решението си да отиде в ПГ на СДС. Там тя ще е втората жена, освен председателката на групата Надежда Михайлова.

Мима Ненкова каза пред репортери в парламента, че причините, поради които преди малко повече от година е напуснала парламентарната група на НДСВ са същите, с които сега е поискала да стане член на групата на СДС. Тя подчерта огромното противоречие между онова, което бе обещано през април 2001 г. и това, което стана впоследствие. Ненкова допълни, че днес сме свидетели на нова задкулисна договорка, което не е ново за НДСВ и за Новото време. Това е и причината да не вляза в Новото време, въпреки че бях в дискусионния клуб в рамките на НДСВ, добави Ненкова.

Тя е сред петте независими депутати, които миналия петък гласуваха с опозицията и Новото време за предсрочното освобождаване на председателя на парламента Огнян Герджиков.

Подписът ѝ стои и под искането за вот на недоверие към кабинета и тя декларира, че ще гласува против правителството.

Ненкова призна, че с нея са водени разговори и от страна на НДСВ, и от страна на опозицията.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?