Бивша манекенка набеди Тръмп в сексуално посегателство

Доналд Тръмп и Ейми Дорис, Гардиън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен от бившата манекенка Ейми Дорис в сексуално посегателство няколко седмици преди изборите, съобщава Франс прес.

Дорис разказва пред британския в. "Гардиън" как милиардерът я целунал и докоснал без съгласието ѝ по време на откритото първенство на САЩ по тенис през 1997 г. Адвокатите на президента отричат твърдението.

През 1997 г. Тръмп се занимаваше със своя бизнес с недвижими имоти и беше много известна светска личност в Ню Йорк. Според манекенката, той я спрял на 5 септември 1997 г. пред тоалетните на ВИП ложата си на кортовете на американското открито първенство по тенис.

"Напъха езика си в устата ми, когато аз го отблъсквах. Тогава прегръдката му се затегна и той започна да ме опипва, да докосва гърдите ми, задните ми части, гърба ми, всичко", разказа Дорис пред британското издание. Тя допълни, че е молила Тръмп да спре, но той не обърнал внимание на молбата ѝ.

"Бях като затворничка в прегръдката му и не можех да се измъкна", сподели Дорис, която по онова време била на 24 години. Тя добави, че от случилото ѝ се догадило и се почувствала унизена.

Това не е първото обвинение към американския президент. Тръмп бе обвинен в сексуална агресия или тормоз от десетина жени. Тръмп отхвърля всичките обвинения.

Споделяне

Още от Свят

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?