Бивша стажантка на Белия дом разказва за секс и наркотици с Кенеди

Мими Олфорд по време на стажантските си години в Белия дом

За любовната си връзка с президента Джон Кенеди разказа бившата стажантка от Белия дом Мими Олфорд в мемоари, откъси от които публикува вестник "Ню Йорк пост" в неделя.

Романът между Кенеди и Олфорд траял 18 месеца в периода 1962-1963 г. Стажантката тогава била 19-годишна и носила фамилията Бирсдли. Отношенията между двамата продължили и сред като тя напуснала Белия дом.

В книгата "Имало едно време една тайна – моята връзка с Джон Кенеди и последствията от нея", чиято премиера ще е в сряда, се разказва както за интимни подробности от живота на Кенеди, така и за исторически моменти от неговото президентство. 69-годишната днес Олфорд споделя и как президентът на САЩ ѝ е предлагал наркотици.

В мемоарите си Мими си спомня, че през лятото на 1962 г. успява да спечели стаж в пресслужбата към президентството. Младата блондинка се запознава там с Джон Кенеди, който е на 45 години и чиято слава на съблазнител ѝ е известна.

Аферата между двамата започнала след малко тържество в Белия дом, когато президентът решил да разведе Мими из Голямата бяла къща и разходката приключила в спалнята на госпожа Кенеди. Там госпожица Олфорд прекарала първата си любовна вечер с президента, а и въобще в живота си.

От спомените на любовницата на Кенеди обаче става ясно, че той отказвал да я целува и я карал да го чака часове наред в хотелска стая, преди да ѝ се обади. Олфорд дори била карана от Кенеди да прави орален секс с неговия приятел Дейв Пауърс.

Авторката на книгата разказва още как през октомври 1962 г., когато САЩ и Съветския съюз са на прага на ядрена война, Кенеди, по думите на Олфорд, бил готов да отстъпи. "По-добре е децата ми да са "червени", отколкото мъртви", каза президентът, явно перифразирайки популярния тогава антикомунистически лозунг "По-добре мъртъв, отколкото червен".

Последната среща на Олфорд с Кенеди, според нейните думи, е била в хотел в Манхатън на 15 ноември 1963 г., седем дни преди той да бъде застрелян в Далас.

За отношенията между двамата стана известно през 2003 г., след като бяха споменати в нова биография на Джон Кенеди и тогава Олфорд потвърди, че са били любовници.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?