Бившата барета Алексей Петров призна за среща с Филчев

Бившата барета Алексей Петров призна за среща между него и главния прокурор Никола Филчев.

Петров уточни, че се виждал с Филчев в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.

Журналистите отправиха този въпрос към бившата барета, тъй като преди няколко дни на специална пресконференция Николай Колев - Босия разкри, че на 1 декември в 21, 15 часа Алексей Петров е извикал главния прокурор на басейна "Сапртак", за да му докладва с кого в този момент се среща Едвин Сугарев.

Петров направи изявлението след делото, заведено от него срещу съпрузите Валентин и Гергана Шотеви. Според бившата барета Шотеви са го набедили, че ги е заплашил с убийство. Днес съдът е отхвърли иска на бившия служител на специалния отряд за борба с тероризма.

"Искам Филчев да отговори пред обществото какво прави главният прокурор на среща при главния престъпник?", попита преди няколко дни Николай Колев -Босия. Тогава Сугарев уточни, че същия ден е имал среща с Валентин Шотев.

Днес Алексей Петров каза пред журналисти, че за последен път е бил на басейна "Спартак" на 14 август, когато бе прострелян. Уточни, че точно на първи декември е бил на санаториум в провинцията и можел да докаже това.

На въпрос дали на 14 август е имал среща в "Спартак" с високопоставен държавен служител, Петров отговори, че не е имало никаква среща и че е гледал мача "Левски-Динамо".

В първото си открито писмо Сугарев посочи, че Алексей Петров, известен с прозвището "Трактора" е един от приближените на Никола Филчев. Според синия политик известен факт в престъпните среди е, че Асоциацията на бившите барети, чиито председател е Петров, извършва дейност на ръба на закона, без да има проблеми с правосъдието. Петров бе посочен от Сугарев и като човекът, който е рекетирал обвинения за източването на ПЧБ в гр. Левски Георги Цветанов. Върху прокуратурата от плевенската окръжна прокуратура Ваня Савова, която водеше делото, ВКП оказа натиск да прекрати разследването. Савова се оплака за това пред ВСС, след което бе извикана във ВКП и бе заплашена, че ако не оттегли жалбата си ще има "втори самоубил се прокурор".

Бившият МВР-служител заяви, че се връща на работа през следващата седмица и тогава ще се информира докъде е стигнало разследването на стрелбата срещу него. Петров отказа да коментира дали вярва на версията, че срещу него са стреляли бившата барета Николай Добрев и неговите служители и подчерта, че не е имал проблеми с колегите си.

"Не може да се говори за никакъв икономически интерес в покушението срещу мен, защото в последните години се занимавам само с организационна дейност", каза Петров.

Още по темата
Още от България