Бившата областна управа на Кърджали трошила пари за цветя

През мандата си областната администрация в Кърджали е направила сериозни харчове за цветя, пътувания и представителни разходи. Това е установено при проверка, назначена от новия областен управител Ваня Таушанова, съобщи БТА в понеделник.

Средно на месец са харчени над 350 лева за цветя, а за всеки от петте леки автомобила на администрацията са давани 2 000 лева за бензин. От парите за ремонт на колите можело да бъде закупен нов автомобил, сочи проверката.

Така от годишния бюджет на областната администрация, който е 109 549 лева, за седемте месеца са изразходвани 94 437 лева или 86 на сто от издръжката за цялата 2009 година.

Ще се налагат строги ограничения, заяви на първата си пресконференция Таушанова. Тя съобщи, че е разпоредила транспортните разходи да бъда намалени с 50 на сто. Проверката е установила също, че физическо и юридическо лице са се възползвали от изгодни замени с държавни имоти в центъра на Кърджали.

Нашите проверки ще продължат, каза Цвета Караянчева от парламентарната група на ГЕРБ. При последната си обиколка в областта тя установила ограбване на военно имущество в закритите поделения в Момчилград и Крумовград.

От понеделник двамата нови заместници на областния управител ще бъдат Есат Садък и Асен Чурдиев.

Споделяне

Още от България