Бившата шефка на туроператорите стана заместник-министър

Стела Балтова ще има само един, а не двама заместници, както беше досега

Даниела Стоева - заместник-министър на туризма

Бившият председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Даниела Стоева е назначена за заместник-министър на туризма, съобщи правителствената пресслужба.

Заместниците на Марияна Николова - Ирена Георгиева и Любен Кънчев са освободени от заеманите постове със заповед на премиера Стефан Янев.

Даниела Стоева е магистър по международен туризъм и доктор по икономика и управление на туризма, с близо 30 години опит в сектора.

Тя е член на борда на Европейската асоциация на туроператорите, както и член на Консултативния съвет по туризъм към Столична община. Участва в работни групи към министерството на туризма и европейските институции.

Даниела Стоева е собственик и управител на туроператора "Тандем травел" и се занимава основно с входящ туризъм, предимно в сферата на културата и изкуствата.

АБТТА, която Стоева ръководеше в периода 2019 – 2020 г., я поздрави за избора. Асоциацията посочва, че назначението ѝ в експертния кабинет е адекватната стъпка в посока преодоляване на сложната пост-кризисна ситуация в туризма и в съзвучие с нееднократно заявяваната позиция на АБТТА, че устойчивото развитие на българската туристическа индустрия изисква ръководител с подходящ образователен ценз, реален професионален и организационен опит и задълбочени познания относно проблемите на българския туризъм.

Политическият екип на служебния министър на туризма Стела Балтова също е попълнен. Началник на кабинета ѝ ще бъде Даниела Георгиева, а пиар - журналистката от БНТ Ивета Пешева.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?