Бивши членове на СДС-Лозенец учредиха първата общинска структура на новата дясна партия

В столичния квартал "Лозенец" е сформирана първата общинска структура за изграждане на новата дясна партия, съобщиха от инициативния форум. На срещата на над 200 бивши членове на СДС и симпатизанти са присъствали Иван Костов, Екатерина Михайлова, представители на клуб "Диалог" и на гражданската квота на Инициативния форум за създаване на новата формация.

Местната партийна организация на СДС бе сред първите, които публично се обявиха срещу сегашното ръководство на партията още след първия тур на местните избори, когато Надежда Михайлова отпадна от балотажа за столичен кмет. В отговор от "Раковски"134 махнаха ръководството на организацията и назначиха служебно. "Уволнената" от НИС на СДС шефка на организацията в Лозенец Антоанета Пунева е сред седмината членове на инициативния съвет, който ще организира дискусиите за устава и програмата на новата дясна партия на територията на квартал Лозенец.

По информация на инициативния форум, от 220 членове на СДС-Лозенец за последните 10 дни над 150 души са подали заявление за напускане на партията.

Споделяне

Още от България