Бивши финансови шефове озадачени от обвиненията към арестувания митничар

Бившият зам.-финансов министър Георги Кадиев и някогашният директор на агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро видяха някои нелогични моменти в ареста на зам.-шефа на свиленградската митница Георги Георгиев.

 

Той бе задържан при специализирана акция на ДАНС и МВР, а в четвъртък Специализираната прокуратура му повдигна обвинение "за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група", което е престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

 

След акцията по задържането му от ДАНС и прокуратурата обявиха, че в служебната кола на митничаря са открити килограм и половина наркотици - амфетамини.

 

Според Георги Кадиев, който бе зам.-финансов министър в правителството на тройната коалиция и отговаряше за митниците, а в момента е депутат от левицата, "случаят със зам.-директора на митница Свиленград не звучи логично".

"За последните 20 години няма друг такъв случай. Не знаем дали той (Георги Георгиев) участва, или не участва в някаква схема, но винаги става въпрос за пари. Да го хванат с пари – добре, да го хванат, примерно с някакви цигари – и това се е случвало, но случай на хванат с наркотик – там влизате в съвсем друга схема”, каза Кадиев.

Емил Димитров - Ревизоро, оглавявал агенция "Митници" в продължение на една година по време на правителството на Симеон Сакскобургготски, се учуди как такова голямо количество наркотик може да бъде заловено в служебната кола на митническия шеф, защото тя е достъпна за много служители. Той напомни, че Георги Георгиев е дългогодишен митнически служители и е на поста си в Свиленград при три-четири правителства.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?