Бивши играчи на Ман Юнайтед приютяват бездомни

Сградата на Невил и Гигс, която преди да заработи като хотел ще приюти бездомници

Около 30 бездомници ще могат да се нанесат през зимата в празна сграда, притежавана от двама бивши футболисти на "Манчестер Юнайтед", предаде ББС в понеделник.

Гари Невил и Райън Гигс в момента извършват ремонт на бившата сграда на стоковата борса, която трябва да стане луксозен хотел. Активистът по човешки права Уесли Хол каза, че е говорил по телефона с Невил, който го уверил, че бездомниците може да останат в сградата до февруари, когато се планира хотелът да заработи.

Хол заяви, че Невил му е казал, че няма проблем хората да останат в сградата, но при положение, че я пазят. Активистът заяви, че този жест на футболистите е жизненоважен за бездомниците, "които не приемат питателна храна, имунната им система е отслабена и те умират". "Единственото, от което те имат нужда, е някой да осигури покрив над главата им и да им даде малко подкрепа.

Уесли Дов, който е без дом от 12 месеца и живее под тента, каза: "Сградата е хубава, сега като имаме къде да останем, ще можем да започнем и работа. Това е известна сигурност за зимата".
 
Разрешението сградата на стоковата борса да бъде преустроена в луксозен хотел с 35 стаи бе дадено по-рано тази година.

Невил и Гигс купиха сградата за 1.5 млн. лири и плановете са тя да има фитнес салон, спа център, ресторант-тераса на покрива за членове и приземен ресторант.

Споделяне

Още от Свят