Бивши кметици и граничен полицай влизат в битката за Трън

Бивши кметици и граничен полицай влизат в битката за Трън

Досегашният зам.-кмет на град Трън Цветислава Цветкова е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на общината, съобщиха от партията на Бойко Борисов.

На 8 октомври в Трън ще се проведат частични местни избори, след като в началото на юни, дни преди местния референдум, който блокира проекта на "Асарел Медет" за добив на медно-златни руди в региона, предишният кмет от ГЕРБ Станислав Николов подаде оставка.

Мотивите на Николов не бяха официално обявени, но в края на април тази година в съда влезе дело срещу тогавашния градоначалник за пътен инцидент между автомобила на кмета и 6-годишно дете. Случаят бе оповестен от "Нова телевизия", а кметът първоначално обяви, че детето само се е блъснало в колата му и на това се дължат неговите травми - спукване на далак и разкъсване на черния дроб.

След оставката на Николов през юни Цветкова пое временно кметския пост до провеждането на изборите. "Тя е доскорошен зам.-кмет на пограничната община. Има дългогодишен управленски опит. Завършила е висшето си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград, специалност педагогика“, съобщават от ГЕРБ. Цветкова ще се яви под номер едно в интегралната бюлетина.

Тя подчерта, че ако бъде избрана за кмет, ще продължи да работи за чиста трънска природа, за подобряване на инфраструктурата, за изграждане на нов водопровод и канализация и за разкриване на нови работни места.

Бившият кмет на Трън Станислава Алексиева също ще участва в надпреварата на 8 октомври като независим кандидат. Номинацията ѝ е издигната от Инициативен комитет "Да за Трънско". Алексиева бе начело на града в периода 2013-2015 г., когато като кандидат на ГЕРБ спечели проведените през 2013 г. частични избори.

Междувременно, в началото на септември и БСП обяви кандидата си за градоначалник. Това е Божидар Страхилов.

"Той е граничен полицай и бивш учител. За първи път Страхилов ще участва в кметски избори“, посочиха от социалистическата партия.

В законоустановения срок за участие в изборите в Трън са регистрирани пет партии - ГЕРБ, БСП, "Нова сила", "Воля" и "Атака" и два инициативни комитета, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Тодор Исаев.

В деня на изборите гласоподавателите в Трънския регион ще могат да упражнят вота си в 21 избирателни секции.

Споделяне

Още от България