Бивши македонски министри се сбиха в ареста

Бивши македонски министри се сбиха в ареста

Двамата бивши македонски министри, които бяха арестувани в Скопие в сряда, са се сбили зад решетките, съобщи БГНЕС, цитирайки агенция МИА.

Миле Янакиески и Спиро Ристовски заедно с бившия шеф на парламента Трайко Веляновски бяха задържани във връзка с превземането на парламента от протестиращи на 27 април 2017 г., при което над 100 души бяха ранени. Янакиески беше министър на транспорта по времето на управлението на ВМРО-ДПМНЕ, а Ристовски отговаряше за образованието.

"На 21 февруари около 13,00 ч. местно време по време на редовна разходка на задържаните е настъпил словесен сблъсък, предизвикан от Спиро Ристовски. Словесният сблъсък е прераснал във физическа разправа, но веднага е бил прекъснат от служителите на затвора”, се казва в разпространено съобщение от македонските власти. По-късно около 13,45 ч. отново по време на разходка на задържаните се е случил друг инцидент, в който е бил замесен Миле Янакиески и друг затворник, като и този сблъсък е бил прекратен почти веднага.

И на Ристовски, и на Янакиески е оказана медицинска помощ. "Следственият затвор ще предприеме всички действия и извършителите на физическо насилие ще бъдат санкционирани”, се казва още в съобщението на македонските власти.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?