Бивши военни осъдиха коментарите на премиера за Ангел Марин

Председателят на Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов във връзка със скандала около върнатия от вицепрезидента Ангел Марин орден "Стара планина".

"Всичко, което се е случило на правителственото заседание на 11 януари т. г., на което разбираме, че сте изразили недоумение, относно заслугите на генерал Ангел Марин и думите Ви пред журналисти в петък в парламента, за мен и ръководството на съюза е неприемливо", се посочва в писмото.

"Изпълнителното бюро на нашия съюз е изненадано от този, както мнозина го нарекоха, скандал и смята, че той не е в полза нито на авторитета на държавните институции, нито на Българската армия и нейния генералитет. Неприятното развитие на нещата обижда и 11 военно-патриотични съюза и неправителствени организации, които бяха инициатори за удостояването на вицепрезидента с това високо държавно отличие. Сред тях бе и СОСЗР”, се казва още писмото на ген. Топалов.

В петък след като премиерът заяви, че Ангел Марин не заслужава най-високото държавно отличие, вицепрезидентът обяви, че "Борисов е позор за България" и съобщи, че връща ордена.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?