Бившият адвокат на Тръмп влезе в затвора

Майкъл Коен

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Коен, влезе в затвора, за да излежи присъдата си от три години, предадоха световните агенции.

Коен смята наказанието за несправедливо. Той беше осъден миналия декември, след като призна, че е купил мълчанието на две предполагаеми бивши метреси на Тръмп по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., като това е станало в нарушение на изборните закони. Коен призна и че извършил данъчни измами и че е излъгал Конгреса.

Той се надяваше на съкращаване на присъдата, защото съобщи на разследващите потенциално компрометиращи информации за Тръмп и неговите приближени, по-специално в рамките на разследването за руска намеса във вота. Прокурорите по делото обаче решиха да не променят присъдата.

"Има още много неща за казване и бързам да настъпи денят, в който ще мога да споделя истината", заяви Коен пред журналисти, очакващи го да излезе от дома си на Парк Авеню в Манхатън и да се отправи към затвора Отисвил на около 100 километра северозападно от Ню Йорк. Там той влезе в неделя малко преди 16 ч. по Гринуич.

Коен е баща на две деца на около 20 години, син на оцелял от Холокоста и на медицинска сестра. Той е един от двамата приближени на Тръмп, които са сега в затвора. Другият е Пол Манафорт, бивш ръководител на предизборната кампания на Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят