Бившият агроминистър Мирослав Найденов стана бизнес лидер

Бившият агроминистър Мирослав Найденов стана бизнес лидер

Бившият земеделски министър от първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов бе избран за председател на Съюза за стопанска инициатива, сменяйки сегашния му ръководител – финансиста Стефан Софиянски. Това е станало на редовно общо събрание на организацията, проведено в събота.

Найденов бе един от най-доверените хора на премиера Бойко Борисов и стана част от скандала с изтеклия запис през април 2013 г. от разговор в дома на Борисов в Банкя, в който участва и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и се обсъжда саботаж на водено срещу Найденов дело за корупция, принуда и престъпление по служба. По случая бе заведено дело, Найденов стана защитен свидетел и отношенията му с Борисов се развалиха. Бившият агроминистър създаде партия БАСТА, а през февруари 2015 г. разследването срещу него бе прекратено.

Сега Найденов се връща в публичния живот с намерение оглавената от него бизнес организация да стане омбудсман на малкия и среден бизнес и отново да влезе в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Съюзът за стопанска инициатива има амбицията да бъде мощен изразител на интересите на бизнеса у нас и да се бори за активна представителност и присъствие на своите членове в обществения живот на страната, посочват от организацията по повод промените в ръководството.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?