Бившият финансов зам.-министър Красимир Катев осъден на 4 г. затвор за катастрофа

Бившият финансов зам.-министър Красимир Катев осъден на 4 г. затвор за катастрофа

Бившият финансов зам.-министър от кабинета "Сакскобургготски" Красимир Катев получи 4 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго.

Добричкият окръжен съд реши още да го лиши от правото да управлява автомобил за срок от 6 години. Присъдата обаче не е окончателна и може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.

Катев предизвика тежка катастрофа на 22 август 2012 г. на пътя Балчик – село Оброчище. Джипът му навлезе в насрещното платно и се блъсна челно в "Опел Вектра", чийто шофьор загина на място, а неговият спътник почина по-късно в болницата.

От съда съобщават, че изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в "Опел"-а не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.

Делото срещу бившия финансов зам.-министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна. Последно Катев бе в ръководството на дружеството "ВТБ Кепитъл България", заедно с бившия финансов министър Милен Велчев. В момента и двамата не са част от управата на дружеството, но са представители в него на съвместната им с Георги Велчев компания "Делта Кепитъл Инвестмънтс".

Споделяне

Още по темата

Още от България