Бившият френски президент Саркози се е срещнал с Путин в Сочи

Никола Саркози с Владимир Путин

Бившият френски президент Никола Саркози се е срещнал в понеделник в Русия с руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес. Според Москва срещата е била от "личен" характер.

Саркози се появил вечерта на концерта в Москва на съпругата си, певицата Карла Бруни. Запитан от журналисти дали се е срещнал с Путин през деня, Саркози отвърнал "Срещнах се с него. Дори обядвахме заедно."

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че срещата се е състояла в курорта Сочи и е имала "личен" характер.

В четвъртък Путин ще се срещне със сегашния френски президент Франсоа Оланд по повод честванията във Франция на годишнината от американският десант в Нормандия през Втората световна война, припомня Франс прес.

Наблюдатели на френската политика твърдят, че предвид рекордно ниското доверие към Оланд, може да се очаква завръщане на конкурента му Саркози в политиката още през юли, когато предстои да се проведат избори за председателския пост в неговата партия Съюз за народно движение (СНД). Заставането на Саркози начело на СНД е равнозначно на обявяване на кандидатурата му за президентските избори през 2017 г., смятат наблюдателите.

В Москва Саркози влязъл дискретно в залата, където течал концертът на Карла Бруни, но в края на спектакъла бил разпознат от публиката, която го поздравила с аплодисменти и възгласи. На излизане бившият президент охотно се включил в правенето на "селфи" с публиката.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?