Бившият главен счетоводител на Енрон ще се предаде на ФБР

Бившият главен счетоводител на фалиралата тексаска енергийна компания Енрон Ричард Коузи се очаква да се предаде по-късно днес на ФБР в Хюстън, предаде Асошиейтед прес, като цитира осведомени източници. Същото съобщава и в. Хюстън Кроникъл.

Обвиненията срещу Коузи са свързани с фалита на тексаската компания през 2001 г. Ричард Коузи трябваше да се предаде на ФБР и веднага след това да се яви във федералния съд в Хюстън още преди две седмици по обвинения, свързани с 2-годишното разследване на министерството на правосъдието на САЩ по случая "Енрон", заявили вчера пред АП два източника, близки до разследването.

Случаят на Коузи обаче бил отложен заради преговорите между правосъдието и бившия главен финансов директор на Енрон Андрю Фастоу и неговата съпруга Лиа.

Миналата седмица съпрузите Фастоу сключиха извънсъдебно споразумение с правосъдните органи, като се признаха за виновни - Андрю Фастоу - по два пункта от обвинението в конспирация, а Лиа Фастоу - по един - за подаване на фалшива данъчна информация.

Ричард Коузи бе уволнен от Енрон в началото на 2002 г. заради отказ да свидителства по случая с компанията пред Конгреса на САЩ.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес