Бившият гръцки крал смята да създаде политическа партия

Бившият гръцки крал смята да създаде политическа партия

Бившият гръцки крал Константин обмисля да създаде политическа партия, твърдят гръцки интернет издания, цитирани от БТА. За лидер на новата формация Константин готвел сина си Павлос.

Политическата обстановка в Гърция и икономическата безизходица, в която се намира страната, карали бившия крал да предприеме тази стъпка, въпреки че самият той неведнъж е заявявал, че не се интересува от политика, а в миналото също се е налагало да опровергава подобни слухове.

Според репортаж на гръцкия сайт Паратиритис-нюз агитации за създаване на новата партия били правени на срещи това лято в частна вила в космополитния курорт Порто Хели. В срещите участвали корабособственици и медийни знаменитости. Новата партия щяла да включва представители от почти целия политически спектър и по-специално от партия Нова демокрация до крайнодясната Златна зора, се казва в информацията на електронното издание.

Преди година гръцкият в. "Етнос" писа, че последният гръцки крал Константин, който живее в изгнание в Лондон с фамилията си, планира да построи нов летен дворец близо до курорта Порто Хели, а бившето кралско семейството да изгради комплекс от къщи и да осъществи мечтата си да се установи трайно в района.

От известно време насам бившето кралско семейство зачести посещенията си в региона, коментира гръцкият вестник. Понякога пристигат, конвоирани от 5-6 луксозни джипове, имало е случаи Константин и съпругата му Анна-Мария да се изкачват до имението със стар военен джип, писа тогава вестникът.

Споделяне

Още от Балкани