Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд за фалшивите ремонти за 2 млн. лв.

Панайот Рейзи пред съда, архивна снимка БГНЕС

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко човека отиват на съд за незаконното присвояване на над два милиона лева чрез фалшиви ремонти, съобщиха от прокуратурата във вторник. В обвинителния акт са включени още бившата главна счетоводителка на общината Златка Мусева, както и Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров.

Заради това досъдебно производство по сигнал от фирмата "Строй 2014" ЕООД, през април 2019 г. съдът отстрани Рейзи от поста му с мотива, че иначе може да повлияе на свидетелите, които са негови подчинени в общината. Преди това той подаде оставка от ръководството на ГЕРБ в Созопол и напусна партията.

Рейзи и Мусева са обвинени за присвояването на над 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г. Според обвинението всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев.

Титулярите на дружествата, които би трябвало да са извършили ремонтите, твърдят, че никога не са ги правили.

Ремонтите са били възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души, което се очаква, че са социално слаби. Ремонтите е трябвало да бъдат направени между август 2014 г. и март 2017 г. Парите за тях обаче отивали у Рейзи и останалите в схемата.

Споделяне

Още от България