Бившият кмет на Стрелча арестуван за изнасилване на непълнолетна

Иван Евстатиев

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е бил арестуван в събота вечерта и му е повдигнато обвинение за изнасилване на 16-годишно момиче, съобщи прокуратурата в неделя.

Евстатиев, който не успя да спечели отново кметското място в Стрелча, а преди три мандата бе кмет на Пазарджик, е в ареста за 72 часа. В момента той е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

Районна прокуратура - Панагюрище му е предявила обвинения за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" в града се е съвкупил с момичето, като го е привел в безпомощно състояние.

Пострадалата е разпитана пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване и изземване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания.

Момичето е ученичка в Стрелченската гимназия и е дъщеря на общинска съветничка. Сигналът за насилието бил подаден от родителите ѝ, след като се прибрала в неадекватно състояние.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?