Бившият кмет на Стрелча получи 6 г. затвор за изнасилване на непълнолетна

Бившият кмет на Стрелча получи 6 г. затвор за изнасилване на непълнолетна

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев бе осъден на 6 години затвор за изнасилване на 16-годишна ученичка.

Пловдивският районен съд реши във вторник подсъдимият да плати на семейството на жертвата обезщетение от 10 000 лв.

Адвокатът на момичето Иван Грошев заяви, че присъдата е удовлетворителна, въпреки че съдът не е бил максимално строг, защото законът предвижда лишаване от свобода до 10 години. Защитничката на Евстатиев Ташкена Колчева коментира, че ще обжалват наказанието, тъй като според нея то е неправилно и е определено от съда под натиска на общественото мнение.

Според обвинението срещу бившия кмет в началото на януари 2016 г. той и пострадалото 16-годишно момиче са се чули по телефона, като подсъдимият ѝ е честитил новата година и се разбрали да се видят някой път в Стрелча. На 15 януари пострадалата срещнала Евстатиев, който я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал. Двамата започнали да разговарят, като той подканял момичето да пие.

По време на срещата пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била приведена в напълно неадекватно състояние от Евстатиев, след което той се възползвал от нея сексуално, твърдеше прокуратурата.

Според обвинението под въздействието на алкохола момичето не е можело да окаже съпротива, а след това заспала. През това време близките на пострадалата безуспешно я търсили по мобилния телефон, а в един момент Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира.

Момичето е разкървавило долната си устна на слизане по стълбите на хотела, след като залитнало и си ударило лицето в стената. Иван Евстатиев я е закарал до дома ѝ с джипа си, като я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило, твърдяха още от държавното обвинение.

Споделяне

Още от България