Бившият културен министър Абрашев стана депутат за месец

Бившият културен министър Божидар Абрашев във вторник стана депутат, на мястото на нововремката Румяна Георгиева, която от седмица вече е член на Сметната палата.

Преди Абрашев и след Георгиева, в депутатската листа на НДСВ от 2001 г. беше спортният министър Васил Иванов Лучано. Той се отказа от депутатските си правомощия и това отвори пътя пред бившия културен министър да стане народен представител месец преди края на мандата на 39-я парламент.

При последните рокади в правителството в началото на годината, Симеон Сакскобургготски смени Абрашев с депутатката Нина Чилова, която оглави обединеното министерство на културата и туризма.

Пред медиите Абрашев обяви, че в момента пишел нова оратория, която се казва “Апокалипсис” и била по Евангелието на Йоан. Новата музикална творба на бившия министър нямала връзка с края на мандата на сегашното правителство.

Днес клетва за депутат от НДСВ положи и Станко Михайлов, който замества Снежина Чипева, също избрана в ръководството на Сметната палата.

Непосредствено преди изборите депутатската банка отказа министърът без портфейл Филиз Хюсменова, която трябваше да влезе на мястото на настоящият шеф на комисията срещу дискриминацията Кемал Еюп.

Споделяне

Още от България