Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски се връща в политиката

Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски (1998-2002 г) обяви, че се връща в активната политика, съобщи БГНЕС.

Изненадващото изявление стана, след като лидерът на ВМРО-Народна партия Мариян Додовски свика извънредна пресконференция в Скопие и съобщи, че партията се саморазпуска и минава в редиците на ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски.

Додовски отправи тежки обвинения срещу Георгиевски, който е почетен председател на ВМРО-НП. Според него Любчо Георгиевски имал бизнес интереси с председателя на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Бранко Цървенковски.

"ВМРО-НП не се саморазпуска и не преминава в редиците на ВМРО-ДПМНЕ. С удоволствие ще приема предложението на Изпълнителния комитет да застана начело на партията", каза късно снощи Георгиевски пред излизащият в Скопие вестник "Дневник". Според него във ВМРО-ДПМНЕ са преминали само няколко души от ВМРО-НП и максимум двама души от ръководството на партията.

"Днес бившият председател на ВМРО-НП обяви, че партията се саморазпуска. Искам да подчертая, че този опит за ликвидиране на една политическа партия е практика в тоталитарните режими", каза още Любчо Георгиевски.

Споделяне

Още от Балкани