Бившият македонски вътрешен министър Любе Бошковски заплашен от 40 години затвор

Бившият македонски вътрешен министър Любе Бошковски, може да получи до 40 години затвор, според хърватските закони, съобщи в неделя македонската телевизия А1. Това обаче би станало само, ако хърватската прокуратура докаже, че Бошковски е виновен за 7 тежки убийства в Македония.

В петък хърватски съд повдигна обвинение срещу Любе Бошковски за убийството на седем имигранти при операция, която имала за цел да изглежда като борба с ислямски терористи.

Бившият вътрешен министър избяга миналата година в Хърватска и бе задържан въз основа на македонска заповед за арест, издадена преди шест месеца.

Бошковски има хърватско и македонско гражданство и според хърватските закони не може да бъде екстрадиран в друга страна.

Жертвите на инцидента през 2002г. са шестима пакистанци и един индиец, за които се твърди, че били прехвърлени нелегално в Македония от България. Те са били убити при полицейска засада и вече мъртви са били екипирани с пистолети и муниции, за да изглеждат като терористи. Тогава властите съобщиха, че убитите са терористи, планирали нападения срещу чужди посолства в страната.

Споделяне

Още от Балкани