Бившият МВР-шеф Богомил Бонев се оплака, че бил заплашван нецензурно от Филчев

Никола Филчев

Бившият вътрешен министър в правителството на ОДС Богомил Бонев се оплака във Фейсбук, че е получил заплахи от бившия главен прокурор Никола Филчев.

Бонев публикува и запис от гласова поща със "заплахата". В съобщението гласът ясно прилича на гласа на Филчев, а използваните изрази доста приличат на стилистиката на бившия главен държавен обвинител. Самият Филчев е отрекъл да се е чувал с Бонев.

"На един мой стар телефон, който сега се ползва от тийнейджър, по погрешка се получи страховита заплаха от бивш главен прокурор. Младежът го споделил със съучениците", пише Богомил Бонев в мрежата, а под поста си е публикувал записа с телефонното съобщение.

В монтираните снимки освен тези на Никола Филчев се сменят още образите на Едвин Сугарев, Иван Костов, Атанас Атанасов, Маргарита Михнева. Клипчето било монтирано и публикувано в световната мрежа за видеобмен от тийнейджъра, на чийто телефон е получена заплахата, става ясно от написаното.

В телефонната заплаха се чува следното: "Ало, Филчев е. Напоследък чувам някои изказвания, които не ми харесват. Ще ти дам един съвет - ако искаш да си жив и здрав и да живееш по-спокойно, не се е..вай с мене, защото знаеш какъв го вадя".

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?