Бившият пиар на Иванчева отива на съд за хулиганство

Бившият пиар на Иванчева отива на съд за хулиганство

Бившият пиар на някогашната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева – Петър Кърджилов отива на съд за хулиганство. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Обвинителният акт срещу него е внесен в четвъртък.

Кърджилов е подсъдим заради инцидент по време на блокадата на Орлов мост при антиправителствените протести през лятото. Тогава той заля с чаша течност жена с бастун, която се караше с протестиращите. В отговор тя го удари с бастуна си. Малко след това той бе арестуван.

Впоследствие Лиляна Тасева разказа, че се е стигнало до разправията, защото дълго време чакала тролей, за да отиде да си вземе новата шофьорска книжка. Жената отрече да е провокатор, но обясни, че е симпатизант на ГЕРБ.

Случката бе заснета, тъй като Тасева говореше пред телевизионна камера, когато Кърджилов се приближи. Според разследващите той я е залял с чаша с течност и е започнал да крещи: "Марш оттука!".

Това е втори опит на прокуратурата с дело за хулиганство срещу Кърджилов. През 2019 г. той бе арестуван заради крясъци в спецсъда, след като Иванчева бе осъдена на 20 затвор, а заместничката ѝ Биляна Петрова на 15 години за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Споделяне

Още от България