Бившият пожарникар, убил майка си и ранил сина си, остава в ареста

Бившият пожарникар Петър Илиев остава в ареста заради убийството на майка си в Нови Искър. 55-годишният мъж получи обвинения за това, че е убил 79-годишната си майка и опитал да убие и 32-годишния си син – Любен, който е неподвижен от кръста надолу. Младият мъж бе откаран в болнично заведение и е настанен с опасност за живота.

След като застрелял майка си и ранил сина си в главата, Петър Илиев се предаде на полицията. Пред съда бившият пожарникар каза, че няма никакъв спомен за около 20 – 30 минути от онази нощ и има бяло петно. Поиска да излезе от ареста, за да се грижи за сина си. От мотивите на съда обаче стана ясно, че самият Любен казвал, че баща му не се е грижил за него, а бабата. Тя го издържала с нейната пенсия.

Съдът остави бившия пожарникар в ареста, но прецени, че има достатъчно доказателства на този етап само за едното обвинение – това, че е убил майка си. СГС не откри доказателства за другото обвинение – това, че е опитал да убие сина си.

Съдът се позова в мотивите си основно на показанията на самият Любен. Той подробно описал и действията на баща си в онази нощ, и начина, по който е стреляно. Синът казал, че изстрелите били по посока на бабата. Бащата не е насочвал оръжие срещу него, а това че е наранен е от рикоширал куршум.

Споделяне

Още от България