Бившият премиер разкри за 6 посегателства срещу дома му

За шест посегателства срещу семейството му и дома му разкри в неделя бившият премиер Иван Костов. В един от случаите са стигнали до спалнята на дъщеря му. Последното бе през лятото, когато срещу къщата му в столичния кв. Драгалевци бе хвърлена бомба, повредила част от оградата.

Първият път, когато е влизано в дома му, един от оперативните работници е посъветвал Костов да се обърна за охрана към СИК, разказа бившият премиер. Той каза, че има информация, че разследващите органи работят в тези случаи основно по версията за инсценировка.

При последния случай Бойко Борисов дойде пред дома ми и се снима там. От идването му не произтече нищо, както и другите пъти, когато се е снимал някъде на местопрестъпленията. Не произтича нищо, няма напредък в разследването и залавяне на престъпниците, каза лидерът на ДСБ.

В отговор на въпрос Костов каза, че според него Борисов се възползва от позицията си и шума около себе си, за да подготвя създаването на политическа партия.

Бившият премиер определи като несъществени предложенията на БСП за поредица от заместници на главния секретар на МВР, защото основният проблем е че самото министерство не е реформирано.

Споделяне

Още от България