Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов изчезнал "пряко волята си"

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов изчезнал "пряко волята си"

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който е в неизвестност от 5 декември, е изчезнал "пряко волята си". Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред бТВ.

МВР разполага с нови данни по случая с изчезналия бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. Намерен е нов видео запис, който вероятно ще бъде показан следващата седмица, съобщи още Лазаров.

Съдбата на бившия шеф на ДАНС, който е обявен за международно издирване, е неясна вече от две седмици.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира и промените в Закона за МВР, които бяха одобрени от парламента на първо четене. Те предвиждат антимафиотите от ГДБОП да бъдат извадени от разузнавателната служба ДАНС и отново да се върнат в МВР. Възстановяват се и правомощията на президента да назначава председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

Заради това опозицията обвини управляващите, че законовите промени целят отстраняването на Лазаров от поста.

"Времето ще покаже. Не съм се родил главен секретар", каза Лазаров. Според него когато се говори за МВР, трябва да има ясни послания и политики в някои аспекти.

"Промените трябва да се приемат с широк консенсус за дълъг период между всички политически партии", каза Лазаров. Той не смята, че преместването на ГДБОП е най-важното в промените. "Има по-важни неща, които трябва да излъчва един закон. Той трябва да се отнесе конкретно към истинските рискове пред държавата - миграционен натиск и риск от тероризъм", каза Лазаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България