Бившият шеф на "Информационно обслужване" с три обвинения

Прокуратурата повдигна в четвъртък три обвинения срещу бившия изпълнителен директор на държавната фирма "Информационно обслужване" Иво Николов. Той бе един от първите уволнени след идването на власт на ГЕРБ.

"Информационно обслужване" бе една от първите мишени на премиера Бойко Борисов и в продължение на близо месец обществото бе редовно информирано за заплатите там.

Иво Николов е обвинен за умишлена безстопанственост, която е причинила вреди на дружеството за 20 169.46 лева, за умишлено причинени вреди в размер на 81 234.8 лева и присвояване на 23 500 лева.

Потърсен чрез пресцентъра на градската прокуратура, наблюдаващият прокурор Иван Аврамов отказа да съобщи какво точно е извършил обвиненият и откъде идват тези пари.

За сметка на това стана ясно, че Иво Николов е извършвал засега неизвестните престъпления в периода 29 януари 2008 г. до 30 април 2009 г. Той е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 3000 лева.

Веднага след парламентарните избори бе съобщено, че Николов се е разписвал срещу месечна заплата от 14 000 лева. Той и председателят на борда на директорите на държавната фирма Азер Меликов бяха сред първите посочени от ГЕРБ като облагодетелствали се от заемането на държавни постове.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?