След втората му ефективна присъда

Бившият шеф на разузнаването бе поставен под домашен арест

Бившият шеф на разузнаването бе поставен под домашен арест

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров е поставен под домашен арест с решение на Военно-апелативният съд, съобщиха в петък от прокуратурата.

Промяната на мярката му за неотклонение е направена във връзка с 15-годишната му ефективна присъда, постановена на 22 януари по делото му за длъжностно присвояване на 5.1 млн. лева от бюджета на НРС.

Както е известно, малко след това Киров бе осъден и на две години условно по обвинението му за разгласяване на държавна тайна. Освен тез две наказания, през май 2016 г. той получи 10 години затвор за източване на 5 млн. лева от службата. Нито една от тези присъди обаче не е окончателна.

"Зная кои са поръчителите на действията срещу мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с конкретни данни за това, което става. Депозирал съм ги на сигурно място, защото се опасявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство", обяви преди седмица Киров пред Нова телевизия без да конкретизира думите си.

Ексшефът на НРС уточни единствено, че ще предостави въпросните документи на партньорските служби, български и чужди медии, но едва когато самият той прецени, че това е необходимо.

Споделяне

Още по темата

Още от България