Бившият шеф на "Трамкар" ползвал присвоени пари за рушвети

Подсъдимият за длъжностно присвояване на над 670 000 лева бивш шеф на общинското дружество "Трамкар" Христоско Вретенаров в четвъртък чистосърдечно обяви, че тези пари не са били предназначени за него, а за рушвети.

Искреното си изявление Вретенаров направи пред Върховния касационен съд (ВКС), където обжалва присъдата си от 2 години и половина затвор, постановена от първите две инстанции.   Той бе отстранен от поста си през 2007 г., когато столичен кмет бе премиерът Бойко Борисов.

След показния му арест се оказа, че Вретенаров старателно е записвал на фактура всяка сума, която е взимал от фирмената каса и така е документирал цялото престъпление. По време на първите заседания по делото му защитникът му Димитър Вълчев коментира, че в дългогодишния си опит като адвокат за пръв път среща човек, който толкова искрено да се самоуличи в продължавано престъпление.

Самият Вретенаров обяви пред ВКС, че съжалява и се разкайва за това, което е направил. Прокурорът Руско Карагогов от ВКП беше също категоричен, че на Вретенаров "мястото му е в затвора, разбира се!"

Обвинителят заяви пред върховните съдии, че "тази сага трябва да приключи", защото в противен случай няма да останат съдебни състави, които да не са гледали делото. Крайно време е да се разбере, че всеки, каквото си надроби сам, трябва да си сърба попарата, заяви още Карагогов. Решението на върховните магистрати ще стане ясно до месец.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?