Бившият шеф на ВКР става главен мениджър по сигурността на Уникредит Булбанк

Досегашният шеф на военното контроразузнаване ген.-майор Орлин Иванов ще бъде главен мениджър по сигурността на УниКредит Булбанк от началото на септември. Това съобщиха от най-голямата българска банка в четвъртък, ден селд като стана известно, че генералът е подал раборт за напускане на поста и рапортът му е бил приет от министъра на отбраната Веселин Близнаков.

В собщението от Булбанк се казва, че «с подкрепата на банковите мениджъри Орлин Иванов ще отговаря за разработването и контрола на стратегиите и оперативните планове за предпазване на банката, нейните акционери, партьнори и клиенти от злоупотреби или нарушаване на основните бизнес процеси»

В сряда министър Близнаков каза, че ген. Иванов се оттегля от поста си по свое желание, и че отива на «добра работа» в частния бизнес, но не каза каква е работата.

Орлин Иванов бе начело на ВКР от 2000 г. Той е изразявал желание да се оттегли след дълги години в системата на военната сигурност и военното контроразузнаване.

Уникредит Булбанк е 100% собственост на италианската финансова групировка Уникредит груп. Булбанк обедини в структурите си и двете банки Хеброс и Биохим, като се превърна в най-голямата по активи и клонова мрежа банка в България. 

Споделяне

Още от България