Бившият столичен общинар Радослав Тошев оглави временно ДАИ-Хасково

Бившият столичен общинар Радослав Тошев оглави временно ДАИ-Хасково

Бившият столичен общински съветник от ГЕРБ в София и председател на комисията по транспорт Радослав Тошев оглави временно разтърсваното от корупция регионално звено на "Автомобилна инспекция" в Хасково.

Той е назначен като изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс.

От три дни съм на поста, запознавам се с обстановката, но вече организирахме съвместна акция с КАТ и община Хасково по пътната мрежа в региона, каза Тошев пред Mediapool.

Той беше три мандата общински съветник от 2003 до 2015 г. За първи път влезе в Столичния общински съвет (СОС) с листата на "Гергьовден", БЗНС-НС и Демократическата партия през 2003 г. Следващите два мандата изкара като представител на ГЕРБ. Радослав Тошев беше председател на комисията по транспорт в СОС.

На местните избори през 2015 г. Тошев беше 32-и в листата на партията на Бойко Борисов, но ГЕРБ успя да вкара 30 съветници в 61-местния съвет.

Предишният директор на ДАИ - Хасково Митко Даскалов също беше временно изпълняващ длъжността от януари.

До края на 2015 г. титуляр беше Николай Милушев. Именно по негово време бяха хванати няколко автомобилни инспектори с подкупи, а турски шофьори дори пуснаха клипове в интернет как им искат пари.

Оказва се, че след скандалните случаи Николай Милушев е поел ръководството на клона в Бургас, пише dnevnik.bg.

Споделяне

Още от Бизнес