Бившият треньор на Барса Тито Виланова е починал

Франсеск Виланова

Бившият треньор на испанският футболен отбор Барселона Франсеск "Тито" Виланова е починал в петък на 45-годишна възраст, след като предишния ден по спешност се е наложила операция заради онкологичното заболяване, с което той се бори от две години и половина. Това съобщиха световните медии, цитирайки каталунския клуб.

 

Виланова бе приет миналия петък в клиника в Барселона заради рецидив на болестта си. През 2011 г. той бе диагностициран с рак на слюнечната жлеза.

 

Той пое Барселона като старши треньор през лятото на 2012 г. , като преди това бе помощник на Пеп Гуардиола по време на най-,успешния период на тима от 2009 г. до 2012 г. Същия декември обаче той претърпя операция по отстраняване на ракова подутина и прекара десет седмична терапия в нюйоркска болница. Към треньорските си задължения Виланова се върна през март 2013 г., но през юли бе принуден да се откаже от кариерата си.

 

Каталунците изразиха своите съболезнования на семейството на Тито, а стадион "Ноу Камп" ще бъде отворен през следващите часове за всеки, които иска да почете паметта му.

Споделяне

Още от Свят