Бившият външен министър Стоян Ганев не е мъртъв, а в болница

Стоян Ганев

Новината, че бившият външен министър Стоян Ганев е починал в сряда в Ню Йорк бе опровергана от брат му Юлиян пред в."24 часа", който разпространи информацията. Тя била подадена на изданието от проф. Александър Чирков от Германия, а той от своя страна бил научил лошата вест от Ник Маринов, който живее в САЩ и чието име стана известно покрай бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

"Брат ми наистина е в болница в Кънектикът, получи тежък кръвоизлив в мозъка преди няколко дни, и постъпи веднага за лечение. За него се грижат най-добрите възможни лекари", каза за "24 часа" Юлиян Ганев, който живее във Флорида.

При Стоян Ганев била и майка му Мария, която от няколко месеца е в САЩ. Съпругата на бившия външен министър Марина споделила за тежкото му състояние само с негов близък приятел във Велико Търново.

Самата Марина останала озадачена как се е формирала "новината" и е стигнала от Ню Йорк до Германия при проф Чирков, пише изданието, което я тиражира.

57-годишният бивш политик, юрист  и един от основателите на СДС е болен от рак на белите дробове.

Ганев бе външен министър в първото правителство на СДС, оглавявано от Филип Димитров през 1991-1992 г. В това си качество Ганев бе и начело на Съвета за сигурност на ООН. Името му се свързва и с първия скандал с отзвук в чужбина, когато бе освободен от поста външен министър от премиера Димитров, но отказа да напусне мястото в ООН.

След падането на кабинета на Филип Димитров Стоян Ганев остава в САЩ до 2001 г., когато се завръща в България, за да стане началник на кабинета на Симеон Саксобургготски за кратко, след което отново се връща в САЩ.

Споделяне

Още по темата

Още от България