Бившият военен министър откривал недовършени детски градини

Ексвоенният министър Николай Цонев е дал разрешение да бъдат настанени деца в детски градини, които не са отговаряли на изискванията за пускане в експлоатация. В петък министърът на отбраната Николай Младенов съобщи по време на парламентарния контрол, че предшественикът му е открил детска градина за деца на военнослужещи в Стара Загора без тя да е имала акт 15 и акт 16.

Бившият министър на отбраната Николай Цонев официално е открил детската градината на 14 юли т.г., за което има заповед, обнародвана в Държавен вестник. Наличието на заповедта дава основание да бъдат настанени деца в обект, който не отговаря на изискванията за експлоатацията му, посочи Младенов.

През последната година МО е построило 7 детски градини - три в София и по една в Пловдив, Карлово, Казанлък и Стара Загора. От тях четири работят с всички необходими за това документи - "Кокиче" в Пловдив, "Средец" - София, "Светлина" - Карлово, и "Детелина" в Казанлък.

Останалите три детски градини, едната от които е "Калина" в Стара Загора, все още не са завършени напълно и не могат да бъдат пуснати в експлоатация.

"Сегашното ръководство на МО не може да си позволи да допусне деца в сгради, които не са комплектувани с всички необходими документи и разрешителни за ползване и въвеждане в експлоатация", посочи Младенов.

В писмен отговор на депутата от БСП Спас Панчев наскоро Младенов съобщи, че две нови военни общежития се ползват без да имат разрешение за ползване.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?