Бившият военен министър откривал недовършени детски градини

Ексвоенният министър Николай Цонев е дал разрешение да бъдат настанени деца в детски градини, които не са отговаряли на изискванията за пускане в експлоатация. В петък министърът на отбраната Николай Младенов съобщи по време на парламентарния контрол, че предшественикът му е открил детска градина за деца на военнослужещи в Стара Загора без тя да е имала акт 15 и акт 16.

Бившият министър на отбраната Николай Цонев официално е открил детската градината на 14 юли т.г., за което има заповед, обнародвана в Държавен вестник. Наличието на заповедта дава основание да бъдат настанени деца в обект, който не отговаря на изискванията за експлоатацията му, посочи Младенов.

През последната година МО е построило 7 детски градини - три в София и по една в Пловдив, Карлово, Казанлък и Стара Загора. От тях четири работят с всички необходими за това документи - "Кокиче" в Пловдив, "Средец" - София, "Светлина" - Карлово, и "Детелина" в Казанлък.

Останалите три детски градини, едната от които е "Калина" в Стара Загора, все още не са завършени напълно и не могат да бъдат пуснати в експлоатация.

"Сегашното ръководство на МО не може да си позволи да допусне деца в сгради, които не са комплектувани с всички необходими документи и разрешителни за ползване и въвеждане в експлоатация", посочи Младенов.

В писмен отговор на депутата от БСП Спас Панчев наскоро Младенов съобщи, че две нови военни общежития се ползват без да имат разрешение за ползване.

Споделяне
Още от България