Бившият здравен министър Мирослав Ненков съди НАП заради проверка за “необяснимо богатство“

Д-р Мирослав Ненков, сн. БГНЕС

Бившият служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите (НАП). Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между доходите му и начина му на живот.

“Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че някакъв смотан доктор може да кара скъпа кола от 1998 година, че решили че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Аз имам претенции за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя”, обясни Ненков пред Нова телевизия.

В крайна сметка проверката приключила със заключение, че няма несъответствие между приходите и разходите му за последните 5 години.

Ненков обаче смята да заведе дело, за да му бъдат възстановени направените разходи по търсенето на бележки и банкови извлечения, които НАП можело да изиска по служебен път. Разходите му възлизат на няколкостотин лева, без да се смятат загубените време и нерви.

Той смята да търси и обезщетение за неимуществени вреди, тъй като е накърнено доброто му име и е третиран като несъвестен данъкоплатец

“Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето”, коментира той в характерния си шеговит стил.

Ненков работи като анестезиолог във ВМА и води хумористично предаване в Дарик радио.

Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери", коментира той.

Споделяне

Още от България