Бизнесът може да заявява работни места онлайн

Бизнесът може да заявява работни места онлайн

Работодателите вече имат възможност да заявяват свободни работни места на сайта на Агенцията по заетостта, съобщиха от ведомството.

Новата онлайн услуга позволява на работодателите да спестят време, подавайки своите заявки дистанционно, без да се налага да посещават бюрата по труда.

След като работодателят попълни коректно всички необходими полета в заявката на електронния сайт на Агенцията по заетостта, тя ще се обработва от трудов посредник.

Подаването на електронна заявка няма да ограничи личния контакт между трудовия посредник и работодателя. Те ще поддържат връзка по телефона или електронната поща с цел уточняване на всички детайли.

Информацията за свободните работни места ще се въвежда в общата база данни на агенцията, където се намират и всички останали заявки, подадени на хартиен носител в бюрата по труда.

Наличието на нов канал за достигане до услугите на Агенцията по заетостта не изключва и не ограничава възможността на работодателите да подават заявките си на място в бюрата, по телефона или по електронна поща, както и да се възползват от индивидуалните консултации с трудовите посредници.

Споделяне

Още от Бизнес