Бизнесът предлага облекчения при покупката на първо жилище

Бизнесът предлага на държавата да въведе облекчения при покупката на първо жилище. Предложението е с работното име "3х5" и включва намаляване на данъчната ставка за първо жилище на 5%, създаване на възможности за ограничаване на размера на лихвата по кредити да първо жилище на 5% и продължителност на мярката 5 години. Това стана по време на конференцията за имоти BalREc, организирана от “Строителство градът”.

Офертата да е валидна за първи дом с цена до 65 000 евро без ДДС, площ до 75-80 кв. метра в сгради с издаден зелен паспорт.

Участниците в дискусията отправиха апел и към държавните институции да се направи работна група за реализирането на тази мярка до края на 2013 г.

В дискусията участваха Георги Павлов – изпълнителен директор на “Адрес Недвижими имоти”, Атанас Буглов - управител на българския клон на “Винербергер”, Георги Ранчев - управител на “Резиденшъл парк София”, Татяна Емилова - мениджър "Жилищни имоти" в българския офис на “Колиърс”, арх. Пламен Мирянов – собственик на “Артекс”, Пламен Андреев - управител на “Планекс Холдинг”, и Страхил Иванов – собственик на “Явлена”.

Споделяне

Още от Имоти