Бизнесът призова управляващите да не вземат дългосрочни решения

Правителството да си подаде оставката незабавно, без отлагане да се проведат предсрочни парламентарни избори и да се формира национално отговорно мнозинство, а междувременно управляващите да не вземат никакви дългосрочни решения, призоваха в четвъртък от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

 

Организацията припомня, че още преди година е поискала оставката на правителството на Пламен Орешарски, тъй като е видяла в него заплаха.

 

"За този едногодишен период стана видно, че оценките и тревогите на КРИБ са основателни. Социална справедливост и реформи не бяха постигнати. Многократно рекламираните бюджетни средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намериха друг получател", посочва организацията в своя декларация.

 

В нея се допълва, че "с действията или бездействието си държавните регулатори и други компетентни институции и органи допуснаха да бъдат нанесени тежки, често непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност на България като цяло".

 

"Енергетиката е в колапс. Продължаваме да нямаме адекватни на съвремието здравеопазване и образование. Спряха ни еврофондовете. Понижиха ни кредитния рейтинг. Запътиха ни в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока. На някои българи им е трудно да кажат на глас кои са ни съюзниците и с кого имаме проблеми", пише още в съобщението на КРИБ.

 

"В тази ситуация има само един изход и той от една година стои отворен. А именно – оставка сега и веднага", обобщава бизнес организацията.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?