Бизнесът у нас масово въвежда системи за управление

Все повече предприятия у нас желаят да въведат системи за управление на бизнеса във връзка с предстоящото присъединяване на страната ни в Европейския съюз. Това заяви Саша Безуханова, вицепрезидент на Българската международна стопанска асоциация на четвъртата национална конференция, посветена на ръководенето на фирмения мениджмънт. Целта на фирмите по този начин да станат по-конкурентни на международния пазар, допълни тя.

Необходимо е вече всяка бизнес организация да има план за действие и система за управление на мениджмънта си, посочи и Георги Шарков от Съюза на работодателите. Според него това и въвеждането на информационните технологии спомагат за повишаване на ефективността на работа и снижават разходите на фирмата.

Над 100 фирми у нас предлагат системи за управление на бизнеса от различен клас. Това съобщи пък Бисер Боев, управляващ директор на IDG България. Компанията, за която той работи, и Агенцията "Развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии" към транспортното министерство са организатори на проявата.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?