Бизнесът в Етрополе и Чавдар подкрепи образованието на децата

По случай 24 май две училища в Софийска област зарадваха своите възпитаници снови значими придобивки по проекти, осъществени с подкрепата на частния бизнес.

Учениците от основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в една от малките, но богати общини у нас – Чавдар, бяха зарадвани с нова компютърна зала и модерен кабинет за приобщаващо образование. Обновено е и фоайето на училището. Всичко това е направено с дарения от четири дружества от групата "Геотехмин".

Кметът на Чавдар Григор Даулов преряза лентата и на новия физкултурен салон изграден по Програмата за развитие за селските райони. Средства за него е дал и друг голям работодател в региона – "Дънди Прешъс Металс-Челопеч".

Освен за училището в Чавдар, групата "Геотехмин" е дарител и на средно училище "Христо Ясенов" в Етрополе, в което учат 730 ученици. Там беше ремонтирана парната инсталация, която вече работи на газ, и през студените месеци децата учеха в топли стаи.

Направено е и парно отопление за общежитието, в което живеят 47 възпитаници на футболна академия "Христо Стоичков". Корпусът на физкултурния салон е с нова топло и хидро-изолация. Басейнът на училището също вече има отопление, поставени са и пароуловители, за да не се задържа влага.

По този повод в навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий управителят на "Геотехмин" проф. д.т.н инж. Цоло Вутов бе удостоен с най-високото отличие - почетният знак на училището.

"Инвестицията на група "Геотехмин" е най-хубавият подарък на училището по случай празника - 24 май. Когато се обединяват усилията на преподавателите, които се грижат за духовното израстване на децата, на българския бизнес и на общината, резултатите са видими", каза кметът на Етрополе Димитър Димитров.

В районите с развита минна индустрия - Етрополе, Средногорието и Родопите, местният бизнес създава хиляди работни места и в допълнение развива проекти за корпоративна социална отговорност.

Повечето от големите компании имат рамкови споразумения с общините, по които подкрепят важни за местното население проекти. Образованието и духовното развитие на младите хора неизменно присъства в дарителските им програми.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?