Бизнесмен е отвлечен във Варна

Варненският бизнесмен Рубин Коцев е отвлечен в сряда сутринта от центъра на града. Коцев е съсобственик на фирма "Ахилеос Маритайм Ентърпрайз" ООД и притежава развлекателния комплекс "Хоризонт" в морската градина.

Изходите на Варна са блокирани, полицията издирва три автомобила - "Шкода", бял "Форд ескорт" и бежово "Пежо", предаде БНТ.

Управителят на фирмата Чавдар Ангелов потвърди за Радио Варна, че неговият съдружник Рубин Коцев е отвлечен.

Не виждам никаква причина отвличането да е свързано с дейността на компанията ни, категоричен е Ангелов. Той допълни, че е шокиран от наглото отвличане в такъв час и на такова място в града.

По думите на Ангелов Коцев е викал, когато нападателите му са го атакували. Свидетел на отвличането е станало малко момче, което се е обадило в полицията. До този момент никой не се е обаждал в офиса на "Ахилеос" да поиска откуп или нещо подобно, каза още Ангелов. В момента "Ахилеос Маритайм" оперира четири кораба под чужд флаг. Всичките ни финансови и други взаимоотношения с партньори са отлични, каза Ангелов.

"Ахилеос Маритайн Ентърпрайз" ООД, в която е съдружник Рубин Коцев, е вписана и в регистъра на митническите агенти. Фирмата има издадено постоянно разрешение. Фирма "Ахилеос" започва работа преди около шест години с внос на въглища от Украйна за ТЕЦ-Варна.

По регистрите на АПИС "Ахилеос Маритайн Ентърпрайз" притежава и 4,53% от акциите в Търговска банка "Инвестбанк". Акционери в банката са ДЗИ-Общо застраховане, Феста холдинг, Винком и физически лица.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?