Бизнесмен осъди фирма на депутат от ГЕРБ

Бизнесменът от Петрич Младен Тренев, собственик на бензиностанция край града, осъди на първа инстанция фирма "Камбитов и син" на депутата от ГЕРБ Атанас Камбитов, предаде в понеделник Дарик радио. Благоевградският съдия Саша Алексова уважи в пълен размер предявения от Тренев граждански иск в размер на 12 526 лева и присъди 1300 лева съдебни разноски по делото.

Процесът срещу дружество "Камбитов и син", което към момента се управлява от Весела Грънчарова - бивша секретарка на депутата, бе образуван в Районния съд в Благоевград заради дълг към Тренев, натрупан от неплатено гориво в периода януари-март тази година.

Упълномощеният от бизнесмена адвокат Иво Стефанов опроверга с документи защитната теза на ответника "Камбитов и син", че горивото е зареждано от бензиностанцията край Петрич от други служители на фирмата, по времето, когато те вече не са били на работа в дружеството.

В хода на делото юристът Стефанов представи заверени преписи от заповедите за прекратяване на трудовоправни отношения с работниците, подписани и връчени им от управителя Грънчарова.

В документите е посочено, че те са отстранени на 8 септември 2010 година по член 325, точка 1 от Кодекса на труда. От приетите по делото доказателства обаче става ясно, че от "Камбитов и син" са дали в регистрите на НОИ и НАП заявление за прекратяване на трудовите договори на работниците със задна дата, за да докажат тезата си, че фирмата не е длъжник на сумите по три фактури за гориво.

От управата на "Камбитов и син" имат възможност да обжалват решението пред Окръжния съд в Благоевград.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?